cabluri-incalzitoare

Inghetul din perioada de iarna provoaca multe neplaceri, atat in spatiile inchise cat si in exterior. Zapezile care se depun pe acoperisuri sau turturii de gheata care se formeaza la stresini reprezinta un real pericol. Cu metodele arhaice randamentul e aproape nul, insa tehnologia moderna a gasit o solutie eficienta si la indemana oricui chiar si pentru aceasta situatie. Este vorba despre sistemul de cabluri incalzitoare.

Prin folosirea cablurilor incalzitoare autoreglabile se evita depunerea straturilor de zapada si a formarii ghetii in locurile care sunt expuse la gerul de afara, cum ar fi acoperisurile, mai ales cand este vorba de acoperisuri plate, terase, stresini.

Cabluri incalzitoare, metoda de evitat inghetul conductelor

Ele mai sunt de o utilitate indiscutabila pentru a feri sistemul de conducte de inghet, dar si rezervoarele de apa din subsoluri. Mai ales cand este vorba de rezervoarele cu apa care ar fi necesara in caz de incendii, aceasta nu ar trebui sa inghete niciodata pentru a putea fi folosita in orice moment in eventualitatea unui cataclism. Dar si conductele care fac alimentarea cu apa potabila au nevoie de un sistem care sa le protejeze de inghet, astfel aceste cabluri sunt folosite cu multa eficienta si in acest scop.

 Ce sunt aceste cabluri incalzitoare si cum functioneaza

Se mai numesc si cabluri incalzitoare autoreglabile, denumirea venind de la felul in care functioneaza ele. Cablurile au in interior doua fire de cupru, dispuse in paralel si o rezistenta. Cuprul are rolul de a se incalzi atunci cand temperaturile exterioare scad, iar cand temperatura se ridica, cuprul se raceste. Deci cablurile functioneaza automat in functie de temperatura, astfel se reduc si costurile cu energia consumata, iar fiabilitatea lor creste. Pornirea si oprirea lor nu necesita un termostat. Sistemul de montaj e foarte simplu, ele pur si simplu sunt prinse cu ajutorul unor dispozitive care le lipesc de suprafata pe care trebuie sa o incalzeasca.

Pe ce suprafete se aplica aceste cabluri incalzitoare

Utilitatea lor este variata, dupa cum spuneam mai sus ele pot fi montate, pe interior sau exterior, la retelele de conducte de apa, din afara sau din subsol, metalice sau de plastic, pentru a impiedica apa care trece prin ele sa inghete. De asemenea, mai pot proteja de inghet rezervoarele si hidrantii. Pentru a evita formarea de turturi de gheata la stresinile casei, care sunt foarte periculosi in momentul in care se desprind si cad, dar si pentru a topi zapada de pe acoperisuri, mai ales de pe acoperisurile mediteraneene, care sunt plate, construite pe orizontala. Aici zapada se depune, iar la incalzirea climei se transforma in apa, care poate penetra in peretii cladirii, deteriorand fatada sau chiar actionand in profunzimea lor. Astfel, exista riscul de umezeala, care favorizeaza si formarea mucegaiului.

Cablurile incalzitoare se monteaza nu doar pe suprafata teraselor si a acoperisurilor, dar si in jgheaburi si burlane. Astfel le protejeaza de inghet, pentru a nu se forma in interiorul lor bucati mari de gheata care le-ar sparge si le-ar deteriora.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);