antica hair studio
zoom

Beneficiaza de servicii de cosmetica si make-up la Antica Studio

Inca din cele mai vechi timpuri, machiajul a fost folosit pentru a spori frumusetea. Luati-i ca exemplu pe egiptenii antici care au purtat machiaj din minereu de plumb si cupru. Femeile din lumea antica erau adesea inovatoare cand vine vorba de nevoile lor cosmetice. Fructele de padure erau folosite pentru intunecarea buzelor, cenusa chibriturilor arse era pentru a intuneca ochii si multe altele.

Astazi, exista palete intregi de machiaj pentru practic fiecare parte a fetei si a zonelor la care va puteti gandi ca le puteti aplica. De la realizarea macheajelor tip smokey eyes cu palete de fard de ochi profesionala, pana la fonduri de ten speciale pentru a ascunde porii nedoriti, machiajul a parcurs un drum lung, in asa fel incat au aparut si produse de machiaj bio. Pentru a aprecia cu adevarat locul in care ne aflam astazi, spre deosebire de locul unde am fost, aruncam o privire la istoria bogata a machiajului.

Machiaj de casa in lumea antica

Femeile lumii stravechi, fara educatie in privinta practicilor de infrumusetare sigure, mergeau adesea la lungimi extreme de dragul frumusetii. Folosirea boabelor pentru a intuneca buzele a fost o practica suficient de sigura. Cu toate acestea, unele produse cosmetice de casa au implicat utilizarea mercurului, plumbului, arsenului pentru a obtine frumusetea palida considerata adecvata in acele vremuri. Este sigur sa spunem ca am recunoscut de mult nevoia de produse sigure pentru frumusete noatra, dar si pentru sanatate generala.

Istoria produselor cosmetice  – Istoria produselor cosmetice se intinde pe cel putin 7.000 de ani si este prezenta in aproape fiecare societate de pe Pamant.

Istoria machiajului  – De-a lungul secolelor, femeile au folosit chibrituri arse pentru a machia zona ochilor, dar si fructele de padure pentru a-si pata buzele. Vremurile moderne vad atat femeile, cat si barbatii imbracand toate tipurile de look-uri: machiaj special in functie de eveniment, buze rosii si seducatoare, blush si mult alte tipuri de machiaj.

De ce au inceput femeile sa poarte machiaj?

Totul se intoarce la vechii egipteni, mai exact la tinerele doamne si domnisoare care au inceput sa utilizeze diferite tehnic de infrumusetare.

Machiaj in perioada victoriana

Era victoriana a fost cu adevarat o perioada in care doamnele au inceput sa imbratiseze machiajul si produsele cosmetice. Doamnele de agrement foloseau praf pe pulbere de orez pentru a ascunde petele, roseata si pistruii.

O forma timpurie de balsam de buze, o pomada limpede la fel ca ceara de albine, a fost aplicata pe buze in fiecare dimineata pentru a nu proteja numai impotriva elementelor, dar pentru a adauga si stralucire. Fardul de ochi, a fost, de asemenea, o alegere populara in perioada victoriana, desi femeile respectabile erau foarte subtile cu cantitatea de fard de ochi pe care o foloseau la un moment dat.

Astazi insa exista numeroase produse speciale de infrumusetare si numeroase servicii cosmetice realizate de catre specialistii in domeniu. Un exemplu salonul Antica Hair Studio, un salon de cosmetica din Bucuresti, care ofera servicii de make-up si de ingrijire a corpului.

Detalii de contact Antica Hair Studio

Strada Popa Savu, nr.77, Apt. 1, int. 01

Sector 1, Reper: MONOLIT Square Offices

Bucuresti 011432

Telefon: 0766 277 276

Rezervari: anticastudio.ro

Localizeaza pe harta: Directions Antica Hair Studio