bendix electromotor fiat

bendix electromotor fiat

Un bendix electromotor Fiat este o componenta a demarorului care se poate defecta la un moment dat, iar inlocuirea lui este, in general o operatie destul de simpla. Sunt insa cazuri in care proprietarul masinii a fost sfatuit sa inlocuiasca intregul starter, deoarece nu a gasit de cumparat doar piesa respectiva. Acest lucru insa este extrem de costisitor, mai ales daca optezi pentru un demaror nou, deoarece nu este o componenta ieftina, iar daca mai iei in calcul si plata serviciului de demontare si montare, costul se mareste.

Totusi, inainte de a schimba electromotorul si de a cumpara unul nou, ar fi indicat sa mergi cu masina la un centru de profil, pentru a fi verificata. S-ar putea ca problema sa fie mult mai simpla si sa nu necesite inlocuirea vreunei piese.

Bendix electromotor Fiat, metode de verificare

Se poate intampla ca pur si simplu bendixul sa fie murdar si sa trebuiasca curatat. In acest caz, exista doua moduri de a se comporta: ori nu cupleaza deloc, adica motorul nu porneste, chiar daca se aude clicul de pornire, ori ramane, dupa pornire, cuplat. A doua varianta e chiar mai neplacuta, de aceea, acest bendix electromotor Fiat trebuie curatat, operatie care se poate efectua foarte usor cu benzina, cu ajutorul unei periute. Trebuie insa avut grija ca benzina sau murdaria acumulata sa nu ajunga in contactor. Abia dupa ce se face acest lucru, daca problema persista, trebuie schimbata aceasta piesa.

Rolul unui bendix electromotor Fiat

Daca trebuie schimbat, se poate achizitiona unul nou sau unul second hand, insa, de obicei ar fi preferabila prima varianta, deoarece cu siguranta in acest caz componenta va fi mult mai rezistenta iar alte probleme nu vor aparea pentru o perioada destul de lunga de timp.

Demarorul, din componenta caruia face parte bendixul, are un anumit mod de functionare. El este alimentat de starter, adica o bobina care are un fel de tija care face contactul pentru a alimenta electromotorul si impinge bendixul, astfel demarorul cuplandu-se pe volanta. Cand tija isi revine, contactul se opreste, bendixul se retrage, impins de volanta.

Remedierea defectiunilor la un bendix electromotor Fiat

In cazul in care pe spirala pinionului exista murdarie, bendixul nu se mai decupleaza, adica nu revine in pozitia sa de repaus, motorul porneste, insa starterul este inca alimentat, pentru ca nu a revenit tija, ceea ce face sa se produca acel zgomot ciudat. Exista si situatia in care electromotorul, chiar daca este cuplat, nu poate impinge tija, din cauza ca s-a adunat prea multa murdarie in acel bendix electromotor Fiat de pe www.Alternatoarebucuresti.ro si astfel, pentru ca s-a redus cursa tijei, nu se mai poate face contactul asa cum trebuie. Acest lucru se intampla deoarece bendixul e deplasat putin, iar demarorul nu mai este alimentat la intrarea in cuplu.

Insa, in ceea ce priveste electromotorul, exista si alt fel de problema care pot interveni, de aceea este necesara verificarea masinii la un centru specializat, adica la un atelier auto, unde personalul calificat poate depista cu certitudine defectiunile si gasi solutiile cele mai adecvate pentru a le remedia.