servicii de contabilitate

servicii de contabilitate

Indiferent care ar fi domeniul de activitate pe care il are societatea dumneavoastra, in mod cert veti avea nevoie de servicii de contabilitate, care pot sa fie prestate de un contabil independent, sau de o firma de contabilitate. Acestea presupun achitarea unor costuri, insa beneficiile oferite sunt pe masura si va scapa de toate grijile pe care le presupune administrarea din punct de vedere financiar. In acest fel nu va mai trebui sa va bateti capul cu problemele financiare si veti putea sa va concentrati pe strategiile de marketing si pe alte aspecte pe care le presupune o afacere de succes.

Cum va ajuta niste servicii de contabilitate

Cu ajutorul unor servicii de contabilitate nu va mai trebui sa va preocupati de relatiile care se impun cu autoritatile si nici nu veti mai fi nevoiti sa va faceti griji cu privire la organismele care se ocupa cu controlul financiar. Atunci cand vor aparea noutati din punct de vedere legislativ, firma care ofera servicii de contabilitate se va ocupa de aplicarea acestora. De asemenea, va veti bucura de taxe si impozite minime, pentru ca personalul de aici va sti cum sa lucreze cu programele de calcul si va cunoaste strategiile pe care trebuie sa le aplice astfel incat sa nu platiti catre stat mai mult decat este nevoie. Este foarte posibil ca dumneavoastra sa nu cunoasteti toate portitele si toate prevederile legale prin care sa puteti sa optimizati aceste taxe. Este foarte important si sa se adapteze noutatile legislative care apar, la procedurile contabile, iar daca nu aveti experienta in domeniu, pur si simplu va va fi imposibil sa va descurcati.

Cu ajutorul unor servicii de contabilitate, puteti sa obtineti si un profit maxim, insa doar daca specialistii de aici sunt in masura sa identifice tehnicile necesare obtinerii acestui efect.

De ce sa alegeti servicii de contabilitate si nu contabilitate interna

In general, costurile pe care le presupune o contabilitate interna, sunt cu 50% mai mari decat cele pe care le percepe o firma de servicii de contabilitate. Este adevarat ca atunci cand in cadrul firmei dumneavoastra exista un contabil angajat acesta se va ocupa intotdeauna de problemele financiare ale firmei, insa va trebui sa ii asigurati un salariu echivalent cu volumul de munca depus sau cu orele petrecute la serviciu, va trebui sa ii platiti toate asigurarile la stat si de sanatate, iar in cazul in care nu este o persoana foarte competenta, riscati sa mai platiti si amenzi sau penalitati ca urmare a lipsei sale de profesionalism.

In schimb, daca apelati la o firma de servicii de contabilitate cum ar fi TPA Horwath, aceasta va semna un contract cu dumneavoastra si veti reduce la minimum aceste riscuri si nici nu va mai trebui sa cheltuiti bani cu salariul contabilului si cu celelalte costuri pe care ar putea sa le faca acesta atunci cand trebuie sa se deplaseze la autoritatile fiscale. Si nu in ultimul rand, nu va mai trebui sa platiti pentru programul de contabilitate in care lucreaza, care costa destul de mult.