zoom

Avantajele și dezavantajele unui hoverboard

Te-ai săturat să folosești zilnic transportul public? Te plictisești să pierzi timp în trafic? Sau vrei o distracție nouă în parc alături de prieteni? Un hoverboard poate fi o soluție bună. Autonom, economic și ecologic, acest mic dispozitiv jucăuș este plin de avantaje. Dar, ca toate noile tehnologii, are și unele dezavantaje. Dacă ești interesat să îți cumperi un hoverboard, atunci e bine să descoperi avantajele dar și punctele slabe ale acestui nou mod de a călători.

Principalele avantaje

Ușor de folosit

Nu trebuie să fii un profesionist pentru a te deplasa pe un hoverboard. Puțină practică va fi suficientă pentru a învăța cum să îți menții echilibrul. Apoi, faci mișcări ușoare pentru a orienta dispozitivul. După ce te vei simți confortabil pe placă, mișcarea va fi mai ușoară. Poți încerca inițial un hoverboard la centrele de agrement, înainte de a-ți cumpăra unul.

Ușor de procurat

Fiind foarte dorit, hoverboard-ul este acum disponibil în diferite modele, dimensiuni și prețuri. În plus, poți comanda cu ușurință și direct online. Este recomandabil să cumperi un hoverboard de la firme specializate .

Practic și economic

Mult mai mult decât un simplu vehicul, hoverboard-ul este foarte practic. Este un mijloc de transport simplu care îți va ușura viața zi de zi, la fel ca bicicletele sau scuterele. Odată încărcat, un hoverboard  poate parcurge până la 15 kilometri cu o viteză medie de 10 km / h.. Unii oameni chiar îl  folosesc pentru a ajunge la job sau la școală, dacă nu este foarte departe. Prin urmare, acest dispozitiv e o modalitate bună de a economisi costurile de combustibil și de transport.

Compact și ușor

Mai puțin voluminos și mult mai ușor decât un scuter sau trotineta electrică, hoverboard-ul își va găsi cu ușurință locul într-un dulap sau sertar  în timpul depozitării. De asemenea, aceste caracteristici facilitează transportul lui în diferite locații.

Distractiv

Pe lângă faptul că este practic și util, hoverboard-ul este un dispozitiv foarte distractiv care îi va încânta pe tineri și adulți deopotrivă. Datorită modelelor variate, îl poți folosi cu familia, cu prietenii și poți să te bucuri de distracție oriunde.

Dezavantaje

Cost ridicat

Dezavantajul principal al acestui dispozitiv este costul ridicat al acestuia. Majoritatea modelelor sunt destul de scumpe, dar nu e recomandat să alegi cel mai simplu model. Vei găsi la Smartbalance numeroase modele variat colorate, la un buget convenabil pentru oricine.  

Risc de accidente

Utilizarea hoverboard-ului necesită o mare grijă dacă ești începător, pentru a evita riscul de căderi și răniri. E bine să te antrenezi înainte de a merge cu viteză, pentru a ști cum să stăpânești bine dispozitivul.

Probleme de supraîncălzire

Conform opiniilor multor utilizatori de hoverboard, acest dispozitiv tinde să se supraîncălzească. Acest lucru se întâmplă când hoverboard-ul este echipat cu o baterie de proastă calitate. Cu toate acestea, puteți evita acest tip de probleme, alegând cu atenție hoverboard-ul și citind câteva recenzii înainte de a cumpăra. La Smartbalance vei găsi rapid o selecție a celor mai bune modele, cu baterii Samsung sau LG, care îți vor satisface exigențele.

Utilizare restricționată

În ciuda avantajelor acestui mijloc de transport, nu îl poți folosi peste tot. Există anumite restricții în parcuri sau de asemenea la anumite companii aeriene și de transport. Cel mai bine e să te interesezi dacă e permis accesul cu acest dispozitiv.

Pe scurt, hoverboard-ul este ușor, economic și practic. Cu toate acestea, la fel că toate celelalte moduri de transport, poate fi periculos și poate provoca vătămări. Acest lucru poate fi evitat prin achiziționarea unui dispozitiv care respectă standardele de calitate și siguranță și prin folosirea de dispozitive complete de siguranța: cască, cotiere, genunchere. În cele din urmă, nu uită să iei în considerare sarcina maximă suportată de dispozitiv.