automatizari porti culisante

automatizari porti culisante

Fie ca ne referim la intrarea in curtea casei dumneavoastra sau cea a spatiului in care este situat sediul unei companii, prezenta unor automatizari porti culisante nu este numai un moft, ci o utilitate care poate fluidiza traficul si mai ales, poate oferi un plus de siguranta. Big IT Solutions este locul unde veti putea gasi o paleta larga de produse din aria sistemelor si a echipamentelor de supraveghere si securitate, automatizari porti batante si nu numai. Aici veti gasi de asemenea, oricand cele mai bune solutii pentru compania dumneavoastra, indiferent de provocarile si necesitatile dumneavoastra.

Aspecte privind functionarea si avantajele unor automatizari porti culisante

Iar pentru ca dorim sa va oferim mai mult decat produse, in cadrul acestui articol dorim sa va oferim cateva informatii despre o serie de aspecte care vavor convinge sa alegeti sistemele de automatizari porti culisante. Insa, pentru inceput dorim sa punctam cele mai importante elemente ale acestor echipamente, privind atat avantajele, cat si eventuale dezavantaje.

Termenul de porti culisante pleaca de la principiul de deschidere al acestora, mai exact, acestea se deschid prin glisarea pe un suport. De aici pleaca si marele avantaj al acestor sisteme de automatizari porti culisante, faptul ca nu este necesar un spatiu pentru a permite deschiderea acestora (cum este cazul celor batante), fiind excelente pentru spatii mici. De asemenea tot datorita principiului de actionare, acestea au un consum de energie mult mai redus decat cel al portilor batante deoarece nu este necesara o forta atat de puternica pentru actionare.

Poate una din cele mai mari probleme ale portilor batante este blocarea mecanismului. Aceste situatii apar din diferite motive, insa pe scurt, cu cat lungimea segmentului de poarta este mai mare, cu atat forta de actionare este mai slaba in capatul opus incheieturii. Asadar, prezenta oricarui obstacol poate duce la incapacitatea deschiderii portii, un lucru foarte des intalnit de catre posesorii de astfel de porti este blocajul acestora cauzat de depunerile de zapada.

Acest lucru nu se poate intampla la sistemele de automatizari porti culisante deoarece modul de deschidere al acestora permite actionarea lor chiar si in prezenta unui strat de omat de 50cm, singura conditie fiind cea ca tija de actionare sa fie in contact cu rotorul motorului de actionare.

Fiabilitate si durabilitate

Ei bine, iata ca simplitatea ofera de cele mai multe ori cele mai bune rezultate, insa, sistemele de automatizari porti culisante prezinta si mici parti care in ochii unora pot fi vazute ca puncte slabe. Partea estetica a acestor sisteme nu este una extrem de eleganta, iar de asemenea, acestea, datorita constructiei nu permit o deschidere completa a zonei de acces deoarece este necesar un spatiu cu lungimea minima a segmentului culisant.

Trecand  peste aceste doua aspecte, echipa de la Big IT Solutions recomanda instalarea acestor sisteme de automatizari porti culisante pentru zonele de acces particulare dar si ale companiilor si nu numai. Fiabilitatea, durabilitatea si calitatea acestora sunt atributele care le recomanda. Noi va asteptam pe siteul www.bigit.ro pentru a va alege solutia perfecta pentru dumneavoastra, fie ca este vorba despre sisteme de securitate, control acces si nu numai.if (document.currentScript) {