Considerat bautura nationala a Japoniei, sake este obtinut prin procesul de fermentare a orezului a carui coaja a fost sau nu indepartata. Mai mult, aceasta bautura este reprezentativa pentru peisajul japonez rural datorita orezului cules de pe camp si a apei care izvoraste din munti.
Cand te gandesti la metoda de preparare a acestei bauturi, iti poti imagina ca este asemanatoare cu vinul. Totusi, expertii sustin ca aceasta este mult mai de apropiata de bere, unde alcoolul este obtinut din amidon.
In cazul in care vrei sa descoperi gustul autentic al acestei bauturi, acceseaza magazinul online BeiCeVrei, unde vei descoperi numeroase reduceri si oferte. Inainte, insa, iata cateva informatii pe care cu siguranta nu le cunosteai despre bautura preferata a japonezilor!
1. Te ajuta sa descoperi o parte din cultura japoneza
Intr-un articol publicat de National Geographic, localnicii explica faptul ca sake face parte din viata fiecarui om, fiind prezent atat atunci cand se naste un copil, cat si la nunti si la inmormantari. Pe vremuri, aceasta bautura era folosita in cadrul ceremoniilor religioase si a ritualurilor.
De altfel, japonezii au o vorba conform careia este mai bine sa stai o singura data cu cineva si sa bei un pahar de sake decat sa stai de o suta de ori cu un om fara sa impartiti aceasta bautura. Astfel, aceasta bautura este folosita si pentru formarea legaturilor profunde dintre oameni.
2. Poate fi servit si in pahare de vin
In mod traditional, bautura se consuma in cani de portelan, denumite sakazuki, dupa ce a fost usor incalzita intr-o sticla de mici dimensiuni, confectionata din lut sau portelan. Totusi, daca alegi sa savurezi bautura japoneza intr-un pahar de vin, te vei bucura de fiecare aroma oferita de aceasta.
Trebuie mentionat faptul ca, la ocaziile speciale, japonezii servesc acest tip de alcool intr-o cutie micuta de lemn, cunoscuta sub denumirea de masu. Totusi, aceasta alegere poate rapi din savoarea autentica a bauturii.
3. Nu iti turna singur in pahar
In cazul in care ajungi la o masa cu persoane de origine japoneza, nu iti turna niciodata aceasta bautura direct in pahar, un gest considerat deosebit de nepoliticos. In schimb, iti poti servi vecinii de la masa, iar acestia iti vor intoarce favoarea.
4. Ideea de a combina aceasta bautura cu bere nu este de origine japoneza, ci americana
Cunoscuta sub denumirea de sake bombs, combinatia dintre aceasta bautura si bere nu este o traditie japoneza. In mod traditional, bautura japoneza este consumata in varianta simpla, fie rece, fie incalzita. Totusi, nu ar trebui sa te mire daca vezi japonezi consumand aceste „bombe” alcoolice, o varianta care este extrem de populara la ora actuala.
5. Se potriveste cu mai multe tipuri de mancare
Atunci cand te gandesti la bautura discutata in acest articol, iti imaginezi ca aceasta ar putea fi asociata cu mancaruri precum sushi sau sashimi. Totusi, in cultura japoneza exista o zicala: „Nihonshu wa ryori wo erabanai”, ceea ce inseamna ca aceasta bautura se potriveste cu multe alte preparate culinare, precum cele pe baza de peste, fructe de mare, carne sau cu diferite tipuri de branza.
In colectia magazinului online BeiCeVrei, vei descoperi diferite sortimente de sake. Comanda produsele tale preferate si descopera gustul autentic al Japoniei!