zoom

4 pași esențiali în alegerea celei mai bune anvelope

Anvelopele off-road sunt una dintre cele mai mari invenții pentru persoanele cărora le place să călătorească pe un teren accidentat, cu superba lor mașină 4×4. Însă nu toată lumea știe să instaleze aceste anvelope sau nu știu exact care anvelope vor satisface nevoile lor (ceea ce reduce drastic eficiența produsului final). Aici veți află ce anvelope vara offroad e bine să alegeți pentru cele mai bune rezultate, începând cu acești patru pași:

Pasul întâi: cunoașteți terenul

Există o mare diferență între deșerturile nisipoase, pădurile sălbatice și terenul montan … și vehiculele ar trebui să aibă anvelope diferite în funcție de tipul de teren pe care îl vor întâlni. Acesta este motivul pentru care primul pas în instalarea celor mai bune anvelope off-road nu are absolut nimic de-a face cu anvelopele în sine și mai degrabă cu terenul și  intențiile persoanei care conduce mașina.

Nu vă fie teamă să vă analizați cu sinceritate destinația și modul în care veți folosi vehiculul. Această analiza poate economisi mult timp și va evita probleme la drum. După ce ați determinat terenul pe care va merge vehiculul, mergeți mai departe.

Pasul doi: Determinați dimensiunea anvelopei

După cum spun mecanicii, aceste anvelope iarna mari tind să fie cele mai bune pentru orice formă de călătorie off-road. Acest lucru nu se datorează doar modului în care anvelopele mari pot face un vehicul să pară mai impunător … Scopul real al anvelopelor mai mari este ridicarea vehiculului mai sus de pe sol, ceea ce ajută partea inferioară a mașinii să evite deteriorarea prin lovituri de rocilor, ramuri și obstacole pe drum. Anvelopele offroad de calitate sunt de o importantă majoră pentru călătoriile off-road, așa că aruncați o privire serioasă asupra dimensiunii de bază a anvelopelor vehiculului.

Este posibil să nu greșiți dacă creșteți dimensiunea anvelopei cu un inch sau doi – sau mai mult, dacă vehiculul în sine permite. În niciun caz, dimensiunea anvelopelor nu trebuie redusă, dacă plecați la drum.

Pasul trei: Determinați tipul de anvelope

Acum, când știm unde mergeți și cât de mari ar trebui să fie anvelopele, este timpul să începeți să analizați tipurile de anvelope

  • Anvelope pentru toate anotimpurile: All-season nu este același lucru cu anvelope all-terain, ceea ce înseamnă că aceste anvelope sunt rareori o alegere bună pentru conducerea off-road. Acestea sunt anvelopele cu care vehiculele vin echipate și nu ar trebui să le respingi – Anvelopele 4 seasons pot fi de fapt o alegere foarte bună dacă vehiculul merge pe teren ușor. La urmă urmei, acestea tind să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil decât orice altă formă de anvelopă.
  • Anvelope pentru toate terenurile: Anvelopele pentru toate terenurile sunt selecția medie pentru ieșirea de pe drumurile normale, oferind un echilibru excelent între performanță și aderență. Nu sunt deosebite pentru nici o zonă, dar funcționează bine peste tot și sunt o alegere potrivită pentru terenurile moderate.
  • Anvelope de teren extrem: Aici uitați de economie de combustibil și alimentați-vă cu putere maximă. Asta înseamnă să ai cele mai mari și mai groase anvelope, care sunt concepute special pentru a parcurge unele dintre cele mai dure și complicate terenuri.

Pasul patru: verificați restul vehiculului

Cei trei pași enumerați mai sus sunt cei mai importanți, dar trebuie să luați în considerare și verificarea restului autovehiculului odată ce anvelopele sunt instalate – mai ales dacă e vorba de anvelope pentru terenuri extreme. Anvelopele sunt doar o parte a unui sistem mai mare – asigurați-vă că restul mașinii se poate ocupa de ele.

Dacă nu știți exact ce anvelope offroad să alegeți, adresați-va specialiștilor de la Pneuhub, care va pot sugera cele mai potrivite anvelope pentru autovehiculul dumneavoastră.