In toate sectoarele de activitate ale societatii umane energia electrica este prezenta, civilizatia de azi nepermitandu-si luxul existentei fara folosirea si prezenta ei. Utilizarea in mod corect a energiei electrice este extrem de importanta in zilele noastre, mai ales datorita prezentei in numar extrem de mare a constructiilor industriale.  Datorita faptului ca atat obiectivele civile, cat si cele industriale  sunt numeroase, este necesar ca instalatiile electrice de utilizare  sa fie proiectate Instalatii2intr-un mod sigur si econom. Pot aparea numeroase probleme daca proiectarea instalatiilor electrice nu este facuta ca la carte, intr-un mod care sa asigure siguranta umana.

Curentul electric este de asemenea o posibila sursa de pericol, prin electrocutare, pe langa multele avantaje pe care ni le ofera noua oamenilor. Activitatea umana este conditionata intr-o masura mai mare de catre lumina. Iluminatul de nivel corespunzator duce la o crestere a productivitatii in sectorul muncii, la o scadere a numarului de accidente, la evitarea greselilor. Instalatiile de iluminat pentru a fi economice, trebuie sa aiba o mare adaptabilitate la conditii diferite de functionare, datorita corelatiei stranse pe care o are cu iluminatul natural.

Instalatiile electrice interioare  ce trebuiesc proiectate sunt urmatoarele:

 • instalatia de prize;
 • instalatia de curenti slabi;
 • instalatia de protectie prin legare la pamant;
 • instalatia electrica de iluminat;
 • instalatia de protectie contra tensiunilor acidentale.Instalatii 1

Instalatia de prize se foloseste pentru utilitati generale, precum calculatoarele si este interzis proiectarea ei in spatiile in care se va depozita material combustibil. In grupurile sanitare se vor monta corpuri de iluminat, de tip lampi fluorescente compacte, pe cand in bucatarie, camere se vor utiliza lampi fluorescente care au un consum redus de energie. Actionarea iluminatului se va realiza cu ajutorul intrerupatoarelor simple, duble ori butoane, care vor fi amplasate la intrarea in fiecare camera.

Firma Rommedia Exim din orasul Cluj-Napoca, a luat nastere in anul 1998 si de atunci este atestata in domeniul bransamentelor, retelelor si posturilor de transformare electrica. Mai exact, serviciile oferite de catre companie sunt urmatoarele:

 • instalatii electrice de joasa tensiune;
 • constructii civile si industriale;
 • realizarea de bransamente electrice;
 • racorduri de medie tensiune;
 • proiectare completa;
 • intretinere si reparatii constructii civile.

Instalatii 3Pentru proiectarea instalatiilor electrice este nevoie ca firma care executa aceasta lucrare sa aiba atestat in acest domeniu, iar firma Rommedia Exim il detine. Personalul firmei este unul extrem de profesionist si serios, si va poate garanta ca proiectul este unul care respecta normele in vigoare si ca instalatia conceputa va fi sigura. Nicio instalatie electrica nu se poate realiza decat daca este conceputa de un proiectant autorizat. Rommedia Exim indeplineste aceasta cerinta si are in subordine proiectanti atestati si specializati, care sunt capabili sa proiecteze orice tip de instalatie electrica.

Firma Rommedia Exim este partener al societatii Electrica Transilvania Nord si ofera  solutii viabile pentru firmele de constructii civile si industriale. Datorita profesionalismului, seriozitatii si promptitudinii de care au dat si dau si astazi dovada, cei de la Rommedia Exim au executat peste 400 de lucrari in domeniu, lucrari extrem de bine executate. Printre clientii firmei se numara BRD Societe Generale, Raiffeisen Bank, Someşul SA si multi altii, firma avand un numar extrem de mare de clientii din toata Transilvania.

Asa ca foloseste energia electrica cu cap!